Dags att byta till sommardäck

0 Comments

byta till sommardäck

När våren närmar sig börjar det bli dags att tänka på sommardäck och däckbyte, men när får man byta till sommardäck? Det får du svar på här.

När är det dags att byta till sommardäck?

Vi är många som varit med om att vi försent insett att vi borde ha bytt till sommardäck. Det är lätt hänt att livet bara rullar på och man missar att tänka på däckbytet. Då kan det vara bra att i förväg skriva upp viktiga datum för däckbyte i almanackan så att man är väl förberedd.

Så här säger reglerna: Mellan datumen 1:a december och 31:a mars måste det sitta vinterdäck på din bil om det är vinterväglag. Det innebär att du inte bör byta till sommardäck innan den 31:a mars. Skulle det fortfarande vara vinterväglag vid det datumet är det rekommenderat att låta vinterdäcken sitta kvar ännu ett tag. Dubbdäck får du ha kvar på bilen ända fram till 15:e april 2022. Det är med andra ord bra om du noterar datumet 31:a mars i agendan eftersom det är då du kan börja fundera på att byta ut dina vinterdäck till sommardäck. Det är dock viktigt att du noterar att du själv är ansvarig för att byta först när väglaget fungerar för sommardäck.

Kontrollera dina sommardäck innan bytet

Innan du byter däck är det viktigt att du undersöker dina däck så att de är av god kvalitet. Titta på mönsterdjupet och övrigt slitage. Kom ihåg att säkerheten går före allt annat. Är dina däck slitna är det dags att köpa nya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *